Vriendelijke en Vertrouwde zorg in Utrecht

Onze praktijk is gelegen in de mooie wijk Tuindorp in Utrecht.
Als uw huisdier zich niet lekker voelt, merkt u dat vaak al snel. Uw dier gedraagt zich bijvoorbeeld minder actief, of heeft een verminderde eetlust. Het is natuurlijk niet fijn om je zorgen te moeten maken om de gezondheid van uw huisdier. Kom met uw huisdier naar Dierenarts Peter Wiersma in Utrecht. In onze praktijk wordt uitgebreid de tijd genomen voor uw dier. Zo kunnen we een goede behandeling bepalen.
Vraagt u zich af of u langs moet komen met uw huisdier? Bel ons dan gerust!

Bel voor een gratis telefonisch consult!

Een kleine impressie van onze praktijk.

U kunt bij ons terecht voor algemeen onderzoek en behandeling wanneer uw dier ziek is, maar ook voor periodieke controle, vaccinaties, kleine operatieve ingrepen, en preventieve zorg. Daarnaast verkopen wij de veterinaire voeding van Sanimed,  en kunnen wij ook Trovet, Hills of Royal Canin bestellen. 


Wij hebben een gezellige ruime wachtkamer, waar u ook informatieve folders kunt vinden. Uw huisdier wordt vervolgens onderzocht in onze ruime behandelkamer, waar zich ook onze balie bevindt. Zo hebben we tijdens het onderzoek alle gegevens van uw huisdier bij de hand. Uw huisdier wordt hier bijvoorbeeld gewogen en onderzocht.

Mocht uw dier in de praktijk moeten verblijven, bijvoorbeeld voor een kleine operatieve ingreep, beschikken wij over een comfortabele opname en middelen voor post-operatieve zorg. 

Uiteraard kunt u ook altijd langskomen voor middelen tegen vlooien/teken/wormen en het afhalen van medicatie op recept.

 

Bij dierenarts Peter Wiersma krijgt u nog echt de tijd en een persoonlijke behandeling!

Preventieve zorg

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom is preventieve zorg belangrijk. Als we een aandoening eerder vaststellen is de kans op een succesvolle behandeling stukken groter. Laat daarom regelmatig de gezondheid van uw dier controleren.


Dierenarts Peter Wiersma adviseert u onder andere over de beste voeding voor uw huisdier, over ontwormen, bestrijding van vlooien, teken en mijten en castratie of sterilisatie.


Ook voor het chippen van uw huisdier en een dierenpaspoort voor dieren die meegaan op reis komt u langs in de kliniek van dierenarts Peter Wiersma in Utrecht.

Bel nu

Even Voorstellen!

De praktijk bestaat uit Dierenarts Peter Wiersma, en Paraveterinair dierenartsassistente Mariska Williams.


Peter Wiersma

Peter Wiersma is een dierenarts met grote passie voor zijn werk, zijn patiënten, en zijn klanten. Een dierenarts met echt hart voor dieren, die nog de tijd neemt voor een persoonlijke aanpak. Al sinds 1987 is hij werkzaam als zelfstandig practicus, daarvoor heeft hij jaren in meerdere praktijken gewerkt, en heeft dus een aardige hoeveelheid ervaring.
In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen met zijn Saarloos Wolfhond, Hessel. Ook op de praktijk kunt U Hessel vaak tegenkomen.

Mariska Williams

Al sinds kleins af aan ben ik opgegroeid met dieren, en mijn liefde voor dieren is al jong ontstaan. Na 2 universitaire studies te hebben afgerond, zag ik een kantoorbaan toch niet zitten, en heb mijn officiële diploma Paraveterinair behaald. Ik heb in meerdere praktijken en klinieken stage- en werkervaring opgedaan, en ben nu sinds Juni 2019 werkzaam in de praktijk van Peter Wiersma.
Naast de honden en katten, ligt mijn grote passie bij de kleine knaagdieren. Ik fok al ruim 20 jaar op hobbymatige basis tamme ratten, en heb ook een tijdje muizen, gerbils en dwerghamsters gefokt. Ik heb dus veel kennis en ervaring met de kleine huisdieren.
In de praktijk heb ik altijd engelengeduld met uw huisdier, het is al stressvol genoeg voor uw dier, en zorgen dat het bezoek zo rustig en vriendelijk mogelijk verloopt is dus een van mijn prioriteiten.Geniet van de zomer! Maar pas op dat je huisdier niet oververhit. Ga dus niet met je hond naar buiten op het heetste van de dag, voel goed of de grond niet heet is, en laat je hond niet te lang buiten spelen, ook niet in water. Ook in water kunnen dieren namelijk oververhitten. Zorg voor goede verkoeling. 

Voor knaagdieren en konijnen kan de warmte ook snel te veel worden. Je kunt speciale koelschijven in het verblijf leggen, maar een fles met bevroren water in het verblijf doet ook al veel. zorg wel dat je huisdier altijd kan kiezen om te verkoelen, forceer nooit als ze er niet op of bij willen gaan liggen!